След дълго въздържание от интервюта Христо Крушарски направи култови изказвания

Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски е един от най-забавните, колоритни и обсъждани футболни босове у нас. След дълъг период на въздържание от даване на интервюта, той избухна подобаващо след края на мача Локомотив(Пловдив) – Септември. Насладете се на избрани моменти от интервюто!

„Почти година не бях давал интервю. Бях малко затворил малко устата, ама видях, че и да говоря, и да не говоря нещата са едни и същи. Днес вие сте вторите, които удостоявам с моята красива физиономия. По горните етажи на властта то се вижда на терена. Важното е, че има ред, има отбор, който си го надграждаме лека полека и вървим по плана, който сме направили“, коментира собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски в интервю за DIEMA SPORT след загубата с 0:2 от Септември в 31-ия кръг на Първа лига, Втора осмица, Група Б.

По повод треньора Бруно Акрапович, Крушарски заяви: „Това, което сме се разбрали, той го свърши перфектно. И продължава да го върши перфектно. Това което виждате на терена. Първо, да има ред и второ, в съблекалнята да стане колектив. Това не става с магическа пръчка. Момчетата видяха, че вече аз съм тук и ще започнат да играят заради мен, а този карък рано или късно ще свърши. При толкова много положения, при толкова много игра да няма голове, значи това се казва карък. А знаете, че в живота има едно колело, което се върти – отдолу, отдолу, отдолу, качиш се горе и пак – като тръгнеш и набереш инерция, и тя си тръгва.“

„Феновете, като гледат, за да идват тука на терена, значи виждат някаква разлика. Сега, че има още какво да се желае… Знаете, че при толкова нови играчи. Една машина се прави с години. Плюс това първо трябва да се сработи, да поработи, да се напаснва и тогава да тръгне. Аз мисля, че посоката е правилна. Сега този отбор с малко надграждане ще си дойде на мястото. И лятото, не лятото, още сега ще видите в другите два мача как промененият Локомотив ще тръгне и да вкарва голове!“, сподели още Крушарски и продължи:

„Досега някой треньор, ако каже, че някой му се е месил в селекцията и в подбор, значи лъже. Такова нещо, тук няма откакто аз съм тук. Това, че някои са податливи на влияние, а при Бруно не се получава, значи това е проблемът на Бруно. На Бруно му е проблемът, че той не се съобразява с никой и прави това, което ние сме се разбрали. Тука в Локомотив има такива неща, които… Аз съм вече трета година правя след два месеца… Просто има някои хора, които не искат Локомотив да върви напред. Дали ще е Крушарски. Както виждате има журналисти локомотивци, не искам да обиждам вашите колеги, доста добре се изразяват за мен, добре се изразяват и за Акрапович. Сега гледам, че почнаха да се изказват и художници. Сега, ако мине и някой гинеколог да се изкаже и той, ще стане много интересно. Защото в Българя всеки разбира от това, което не разбира и всеки иска да прави това, което не може. Попаднах на човека, на който с няколко приказки се разбрахме. Той ми поиска нещо, аз съм му го дал и някой да каже от Локомотив, дали той не се съобразява с футболните хора тук, които определят кой да вземе и кой да не вземе – няма такъв. Няма такъв! Значи той предлага, вижда се, обсъжда се и идва!“

За финансовото състояние на Локомотив, Христо Крушарски отговори: „Крушарски едва събра пари! На тези, където толкова се интересуват, дали има забавяне на заплати, да вземат да извадят някой лев, да развържат кесията, в която цял живот са трупали пари от Локомотив. Които цял живот казват, че „браво Локомотив, ние сме Локомотив“ само, когато бие. Такива хора не са нужни на тоя отбор! Тук просто всичко си върви по нормалния ред. С един на 90% променен отбор какво да очакваме? Да станем европейски шампиони?

„Аз мисля, че тука в Локомотив най-после има и мъже. Този отбор в момента има мъже и тези мъже виждат какво правя аз за тях и те го правят за мен. А това дали си плащам, дали не си плащам, аз съм казал, че на тази тема – понеже в България 50%, даже 90% от общността се интересуват дали има пари. Еми, ако няма пари, музиката свири ли? Значи няма, не съм видял досега музикант да ми е свирил без да му платя? Момчетата си имат спокойствие, имат си нормална работа, идеални условия и си показват за това, за което сме се събрали.“, коментира още Крушарски и продължи:

„Сега тука почнаха да говорят – „има много чужденци! Има много такива“. Еми хубаво. Дайте да видим какво имаме надолу. Някой от всички колеги да ми каже какво е извадил от школата. За разлика от всички аз мога да кажа, че вече в моята школа има работа! И то сериозна работа! По модел не на Христо Крушарски, щото аз не съм толкова умен да го измисля, но имам едно така добро качество да копирам и да крада. Тука последните 7-8 месеца достатъчно съм откраднал, наложих го, наредих го и ще видите как школата на Локомотив, догодина всички юноши ще бягат да играят против Локомотив. Да не се падне Локомотив! Ето това е бъдещето! Бъдещето е от малките, а не от тези, които ги наричаме наемници. Щото кажете ми кой тук освен Веско Марчев е от школата на Локомотив? Така е в българският футбол. Докарахме го до там всеки да отива на пазара „Кирков“ и да пазарува. А за да се върне това, което трябва да стане в България, да имаме и национален отбор, щото аз не вярвам Боби Михайлов да стане на 20 години и да се съблече да играе. Не вярвам нито един от тези от 94-та година да се подмладят по някакъв начин. Значи трябва да направим младото поколение да почне да защитава първо емблемата, като я целува да знае защо я целува, а не само да отива и да парадира, и когато засвири химнът, не да гледа да си оправи прическата, ами да знае какво значи химнът.

„В интерес на истината аз тази година не бързам за Европа, но треньорът каза защо да не се преборим. Аз го подкрепям и ние до последно ще направим така, че малко да шашнем колегите, които са се успокоили“, завърши Христо Крушарски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.