Радостта и еуфорията във Франция преляха във хулигански прояви

Разбити магазини, обръщане на автомобили, сблъсъци с органите на реда – на места във Франция радостта по случай титлата прерастна в безредици. Сблъсъци на фенове с полицията имаше в Париж и още няколко града в цялата страна.

Най-малко 30 души разбили магазин за алкохол в центъра на Париж и откраднали вино и шампанско. Според свидетели полицията ги прогонила без да извърши арести.

В Марсилия имаше разпръснат и сълзотворен газ:

Десет души бяха арестуванив Марсилия, още осем – в Лион.

На остров Корсика привърженици на Хърватия и местни хора се сбили по време на мача. От пожарната служба в Аячо съобщиха, че са ги разтървали и няма сериозно пострадали.

В южния френски град Ница фенове са хвърляли шишета от бира, столове и камъни по органите на реда, малко след като Юго Лорис вдигна „Богинята Нике“ над главата си.

One Comments

  1. Reply Post By Рачко

    Всички пришълци да ги върнат от където са. Те нямат място в цивилизована Европа. Ако ги нарекат маймуни това било расова дискриминация. А това тяхното какво е!?! Това било радост, представям си какво ще бъде ако стане недоволство. Затова кой от където е и колкото по-бързо толкова по-добре.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.