ЦСКА 1948 с нови обвинения към ЦСКА – София

Ръководството на ЦСКА 1948 обеща и предприе решителни стъпки към това тимът да бъде официално признат от международните институции за наследник на автентичния клуб. Ето цялото съобщение на cska1948.bg, което публикуваме без редакторска намеса:

„Уважаеми армейци, фенове на футбола, ЦСКА стартира процедура по международното ни признаване като спортен наследник на фалирания умишлено миналата година клуб, носител на 31 титли на България. Искаме да ви уверим, че ще бъдат направени максимални усилия пред УЕФА, ФИФА, за да може процедурата да бъде завършена за 70-ата годишнина на клуба.

Няма да жалим време и средства, за да имаме троен празник през месец май следващата година – влизане в „Б“ група, честване на юбилея и официално признаване от международните институции.
Няма и не може да има друг ЦСКА. Припомняме, настанилият се на „Армията“ ловешки тим изпрати сам писмо до КАС (Международния спортен съд в Лозана), в което се определи за Литекс и настоя пред най-висшия съдебен орган в спорта, че НЕ Е и не БИВА да бъде бъркан с ЦСКА.

Същият написа, че „Гриша Ганчев и останалите съсобственици са решили да сменят името на Литекс като част от маркетингова стратегия“.

Пак там се подчертава, че БФС е издал лиценза за следващия сезон (2016-2017) на Литекс, тъй като този клуб е изпълнил условията за лицензиране.

В този смисъл, още веднъж буди учудване как се ползва емблемата и базата на ЦСКА от отбор, който официално настоява пред най-висшите футболни институции в света, че е Литекс. Нечувана несправедливост и погазване на нормите!

Ние сме ЦСКА и заявяваме това ясно и категорично пред всички цитирани международни спортни институции. Приехме тежкото бреме да продължим историята по единствения законен начин при фалит – стартиране от нулата. Ще понесем всички съпътстващи трудности, като и сега не ни е никак лесно. Най-малкото, обикаляме по чужди игрища, защото нашият дом е незаконно даден на извънстоличния Литекс.

Започваме кореспонденция с международните институции, тъй като БФС приключи отдавна казуса. И обяви официално, че настанилият се тим на „Армията“ е Литекс и признава успехите му – 4 титли.

За нас тази тема е изчерпана. Ние сме ЦСКА и продължаваме по честния, моралния и единствено законен път към завръщане на върха в българския футбол.

И докато чакаме справедливото решение на международните институции, искаме да припомним – след всяка национализация идва и реституция. Нека не чакаме отново 45 години!

Мястото на Литекс, нека уважаваме тяхното самоопределение, е в Ловеч. Веднага! Ние сме ЦСКА!

София, 7 ноември

От ръководството на ЦСКА“

image sources

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.