Сензационно! Петрус Бумал разобличава мутренските действия на шефовете в ЦСКА-Софи: Ще ти счупим краката, жена ти също ще страда

Потресаващи разкрития за привичките на ЦСКА-София и начинът им на действие направи бившият вече играч на тима Петрус Бумал. Той свидетелства, че в клуба на Гриша Ганчев и Христо Стоичков властват мутренски номерца, типични за средата на 90-те години. Бумал отправи тежки обвинения към бившия си отбор и открехна вратата, че заплахите не са били само срещу него, а и към съпругата му.

Думите на Петрус Бумал са дадени пред авторитетното френско издание на популярния в цял свят сайт goal.com. Камерунският полузащитник, който беше един от многото футболисти, заиграли в ЦСКА-София миналото лято след кариера в Литекс, заяви, че ръководството на „червените“ е опитало да го задържи с фалшив договор и фалшив подпис, а след края на настоящия сезон е бил заплашван с физическа саморазправа.

ОРИГИНАЛЪТ НА МАТЕРИАЛА НА ФРЕНСКИ ЕЗИК МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТУК

„Бях решил да дойда в Литекс след разговор с мой колега, който ми каза, че в Ловеч плащат редовно заплатите. Заиграх в клуба и се справях добре. В мач срещу Левски – нашият най-голям съперник, двама от нашите футболисти бяха изгонени от игра през първото полувреме. В знак на протест срещу решението, нашият спортен директор влезе на терена и ни каза да не играем повече, така че ние напуснахме и няколко седмици по-късно местната федерация ни прати във втора дивизия. Така и не разбрах защо го направиха“, разкрива Бумал пред goal.com.

„Отидох при президента и му казах, че искам да напусна, защото не ми се играе във втора дивизия. Той отговори, че ще ме пусне да си ходя, ако постъпи оферта. Мехелен и Гент предложиха по 250 хиляди евро, но президентът отхвърли офертите. Корин Диакре (треньор на Клермон) също отправи предложение, но за платен наем с опция за откупуване, така че опитах отново да убедя ръководството. До трансфер не се стигна и играх във втора дивизия на България“, обяснява чернокожият играч.

„В началото просто не повярвах. Казаха ми, че съм трансфериран, а аз изобщо не знаех. Прекъснах ваканцията си в Тайланд след обаждане от Гриша Ганчев. Заминах за София и президентът ми каза, че в България е така и съм трансфериран от Литекс в ЦСКА. Условията по договора бяха идентични и в него имаше опция за клуба, която изтича през април 2017-а . ЦСКА обаче не активира клаузата и аз станах свободен агент.

„ФИФА ми казаха, че съм свободен да преговарям с когото си пожелая след края на сезона. Започнах да получавам обаждания, писма и заплахи за счупени крака. Жена ми също щяла да страда. Говориха с мен и дори ми показаха фалшив договор с фалшив подпис, който докладвах пред Българския футболен съюз с нотариус. Казаха ми, че не мога да напусна България, защото съм най-добрият им футболист. В края на сезона обаче се измъкнах тихомълком“, продължава изповедта на Бумал пред goal.com.

„Дори до ден днешен от клуба не обявяват, че съм си тръгнал. Привържениците ми обясниха това във Фейсбук“, твърди Бумал.

image sources

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.