Петрус Бумал с нова порция скандални разкрития за българския футбол, Литекс и ЦСКА-София

Бившият играч на ЦСКА-София Петрус Бумал даде да се разбере какъв манталитет властва при „червените“ и що за стока са шефовете на ЦСКА-София, а и на българските клубове като цяло. Халфът даде скандално интервю пред френската медия Footballski.

„По време на мач на тогавашния ми отбор Литекс президентът ни каза да напуснем терена. Ние го направихме и отборът бе пратен във втора дивизия. Исках да напусна, но клубът не беше склонен да ме освободи и стана сложно. Изкарах шест месеца във втора дивизия. Така и не получихме обяснение защо е трябвало да напуснем. Получихме два червени картона за пет минути… В България се нагледах на странни неща. Президентът е силен и думата му доста се слуша“, обясни Бумал, който в момента играе за руския Урал (Екатеринбург).

„ЦСКА-София имаше възможността да ме задържи за още една година, но трябваше да получа предложение до 30 април. Там обаче не уважават сроковете, а аз исках да напусна, за да мога да се преборя за място в националния отбор на Камерун. Клубът обаче се събуди и се опита да ме задържи, стигайки до крайности. Реших да си наема адвокат, защото клубовете в България си мислят, че контролират всичко. Дори ми пратиха договор с фалшива дата и подпис. Клубът се опита да ме блокира, но в крайна сметка се изплъзнах“, каза още полузащитникът.

„Как научих за трансфера си от Литекс в ЦСКА-София? Обадих се на един от тарторите и научих, че президентът на Литекс току-що е превзел ЦСКА. Оказа се, че договорът ми се е задействал автоматично. Един приятел успя да се спаси, но аз трябваше да остана. Във втора дивизия беше много народно! Пристигаме на стадиона пет минути преди мача, а съдиите ги няма“, добави Бумал.

Източник – http://sporta.bg/grisha-ganchev-prevze-cska-v-blgariya-e-stranno-klne-se-half

image sources

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.