Нов цирк с ПАОК в Гърция! Въоръжен с пистолет бос реши да раздава правосъдие в края на мач

Само три седмици след комичните изпълнения на мача ПАОК – Олимпиакос „черно-белите“ от Солун отново попаднаха в светлината на прожекторите по време на дерби от гръцкото първенство. Този път забавни сцени се разиграха на срещата от 25 кръг срещу лидера в класирането АЕК.

В 90-ата минута (при нулево равенство) президентът на ПАОК и корабен магнат Иван Савидис нахлу на терена, заобграден от своята охрана, заради незачетен гол. Въоръжен с пистотелет босът на тима от Солун отправи заплахи към рефера Йоргос Коминис и принудил играчите от отбора да се приберат в съблекалнята. Футболистите на АЕК отказаха да доиграят мача. Тази случка поразително напомня на поведение на силоваците от мутренските години в България.

Реферът Коминис и неговите асистенти са останали в съблекалнята си на стадион „Тумба“ до 2:20 часа през нощта и едва тогава са напуснали под засилена охрана.

Според информацията на гръцката телевизия „Нова“ в доклада на рефера са записани нарушения по четири точки.

1.Иван Савидис нахлува на терена по времена мача заедно с охраната си.

2.Заплахи от страна на Савидис към човек от щаба на АЕК (Василис Димитриадис).

3.Изпълнителният директор на ПАОК Любош Михел отправя закана към съдията Коминис с думите: „Свършен си!“. Това е и причаната реферът да не желае да продължи мача.

4.В съблекалнята научих от вицепрезидента на АЕК Минас Лисандру, че играчите на тима не желаят да доиграят срещата, тъй като са уплашени от присъствието на Савидис с оръжение на терена. Аз също видях пистолета.

Относно резултата Йоргос Коминис е отчел, че след консултация с асистентите си е взел решение да зачете гола на ПАОК, но точно тогава е станало нахлуването на терена на Иван Савидис и е довело до прекратяването на срещата.

Предстои да се реши дали „черно-белите“ от Солун няма да получат ново наказание и отнемане на точки. Това се случи за проваленото дерби с Олимпиакос.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.