Ново 20: и новият Литекс иска да бъде припознат от УЕФА

Сагата с припознаването на отбори върви с пълна сила. Сега пък ПФК „Литекс Ловеч“(отборът който купи лиценза на Ботев Луковит, преименува се на Литекс и се настани на градския стадион в Ловеч) иска да бъде признат за наследник на истинския Литекс. Този отбор ще поиска от УЕФА да им присъди четири участия в ШЛ заради четирите титли на България, спечелени от ловчанлии. Сензационната и същевременно комична новина става факт, след пресконференцията на „Българска армия“, в която адвокатът Първан Първанов посъветва клуба да отстоява правата си пред европейската футболна централа.

Както е известно, УЕФА присъди на ЦСКА-София 4 титли на България и участията на Литекс в КЕШ/Шампионската лига, които се изразяват в 16 мача. Това е така, тъй като „червените“ са наследник на ловчанлии от 2016. Тогава те се обединиха с Чавдар (Етрополе) и се преместиха на „Армията“.

Новият Литекс, който се финансира от единия от босовете на ЦСКА-София ще претендира пред УЕФА, че е наследник на стария Литекс, който се премести на „Армията“. ЦСКА-София пък ще поиска от европейската футболна централа да им признае 25-те участия на фалиралия ЦСКА в КЕШ/ШЛ, но най-вероятно това ще се случи при плащане на 8 млн. лв. за емблемата и активите на „армейците“, а също така и дълговете им по дела във ФИФА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.