Венциада – Любо Пенев не бих го взел и за домоуправител на вход!

Президентът на Славия Венци Стефанов, който е известен с неповторимото си чувство за хумор днес даде интервю. По-надолу можете да прочетете избрани моменти от него.

„Около единия кандидат е пълно с крадливи адвокатчета, дето само се чудят как да приберат някой лев. Както беше казано едно време, нека се попита къщичка за пиленца правил ли е. Смешно е, моля ви се. У нас хората искат повече да вземат от футбола, отколкото да дават. В Полша клубовете имат една огромна подкрепа от държавата, тук това нещо не съществува. Пирин в Благоевград, в Търново и Русе има малко помощ от общината; Берое го помпат; в Пловдив добре, че е Крушарски и този с петрола, че и те имат отбор; ако не беше Гриша Ганчев, какво ставаше с ЦСКА; Левски два пъти го спасяват от будна кома; Локомотив видяхте къде отиде: обаче всеки гледат у паницата у Славия у парите и Венци е най-черния на света.

Ей, хора, чукнете се малко у главата! Ще викаме неволята, ако и тези хора се оттеглят. Какво е виновен БФС? Футболистите от 1994 година са възпитавани и тренирани в системата на социализма, когато имаше ред и дисциплина. Мислете, хора! Трябва да даваме шанс на български футболисти! Като сме пълни с Делхаруби, Маруби и еди кой си, доникъде няма да стигнем. Чакаме да купиме некой национал от Африка или от еди къде си, ако ги викнат в националния отбор, ще ти дават по толкова евро на ден. Боже мили, на това ли да се радваме? Това ли е нашият спорт, дотам ли го докарахме?

Дупе да му е яко на този, който сега ще бъде избран сега начело на БФС. Трябва да се обединим хората, които даваме пари за българския футбол. Не може да дойде сульо и пульо дето гледа да не си плати билета за мача и да ти каже „махни го тоя, този става, този не става“. Ама какъв си ти бе, господине? Дава мнение за този треньор, за този ръководител, за еди кой си. Когато ремонтирахме стадиона, давахме по 50 лева надница на феновете да помагат. Така ли беше? Така беше. Първият ден дойдоха 20-30 човека, втория ден – половината, на третия ден – маняна. Аз бих направил билетите по 50 лева, защото ще идват културни хора със семействата си, нема да слушам простотий и идиотщини. След един мач нареждаха майка ми, семейството ми и кой ли не разни олигофрени. В Англия ги вадят с полиция от стадиона тези, които чупят и трошат, осъждат ги и отиват да копаят. Следващият път ще го питам дали ще реве като магаре или ще чупи или ще прави простотии. После защо у нас не ходят хората с децата си на стадиона. Е, как да ходят?

Когато успеем да си сложим лампите, които поиска Царят Слънце, тогава ще се върнем на стадиона. Ще те назнача за счетоводител(към журналист), на 4 часа ако искаш. Приемаш ли? А нема жена ти. Ти! Ти! Да видиш как е. Добре сме, не се радвай! Той каза, че може да се върне в Славия само като президент(отговор на въпрос дали ще върне Благо Георгиев в Славия), ама аз не съм овакантил тая длъжност. Славия има много раздут щаб – аз, Веско, секретарката, администраторът и счетоводителят. И за теб (към друг журналист) няма да има място в Славия като счетоводител, не се радвай!

Какво е мнението ми за оставката на Асен Букарев в Левски? Асен го уважавам момчето, сигурно е преценил, че не му е мястото в Левски. Не е здравословно да коментирам Левски. Нека всеки да си гледа собствената къщичка, при нас няма напускащи засега. Аз съм човекът, който реши да играем на стадион „Васил Левски“, не бъркайте Загорчич. Много точен човек е, никога не е капризнечел! Защо да не ползваме стадион „Васил Левски“, какво ни пречи? Новият терен ще бъде на местото на козирката! Къде да бъде иначе?! На мястото на стария, разбира се. Хвърляш 200-300-500 хиляди, дошли от Рога на изобилието, и отиваш на килимчето. Бачкане трябва Бабан! Бачкане, а не само шлянкане и празни приказки!

Любо Пенев не бих го направил и домоуправител на вход! Той знае да играе тенис, на футболен мач аз не съм го виждал, когато беше селекционер. На стадион „Славия“ идва само да играе тенис, на Царско село играе тенис, има си експерти човекът. Един експерт имаше в българския футбол, той беше корифей – казва се Иван Вуцов! Той знаеше всичко, знаеше как да е подредено всичко. Такива няма за момента. От такава класа хора сега няма. Грешката на Вуцов беше, че се бъркаше и за тоалетната хартия – кой и колко да я доставя, но той беше човекът-оркестър. Пак ви казвам, знам, че след тези думи ще има сума ти коментари и глупости, но Иван Вуцов беше корифей.

Аз от сега знам с кой ще играеме за финал, ако елиминираме Ботев. Ще играеме с ЦСКА(има предвид ЦСКА-София).

Колко гласа очаквам да получи Любо Пенев? 38 гласа очаквам. Вие в неговият екип ли сте? Има хора, които недолюбват Боби, недолюбват това ръководство, не долюбват мен или Фурнаджиев, протестен вот ще има при всички случаи. Доколкото този вот ще бъде силен, не знам. Единственият достоен да ръководи БФС е Боби Михайлов. Сигурно и той си има кусури, но вярвам, че с времето и те ще се отстранят. В Германия, Англия и Испания никой не знае кой е шеф на техния футболен съюз, но там всички работят заедно – клубове и общини. Тук трябва да си Дейвид Копърфийлд, за да може да вържеш двата края. Нека обаче тези, които дават за футбола, не бъдат хулени. Журналистите иначе няма да имат работа. Виждате какво става с баскетбола, хокея, борбата. Иначе какво ще правят журналистите, ако и футболът изчезне май ще трябва да хващати лопатите“, каза Венци Стефанов.

image sources

  • Венци Стефанов(ляво) и Благой Георгиев: Instagram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.