Венциада – за Пената, как е станал президент, ММА боеца Даниел Златков, момчето от Баховица и още нещо

Президентът на Славия Венци Стефанов е известен с невероятното си чувство за хумор. В последното си интервю за Спортал той отново демонстрира тази прекрасна своя черта.

Босът на „белите“ коментира по забавен начин темата за Любослав Пенев и Ивайло Дражев, които са кандидати за президент на БФС. „От умрял писмо получил ли си? Това с Ивайло Дражев е същото. Тези, които имат право на глас, не са простаци. Не са от тези, които за 50 лева ще им кажеш да гласуват за Иван или Драган. Сигурно ще има гласове срещу Борислав Михайлов, но те няма да са за Любо Пенев, а протестен вот.“

„Ръководната роля на Любослав Пенев не му е силната страна. По-добре чета мислите на чичо му, отколкото на Любослав. Не мога да схвана какво иска да каже. Знам само едно – който тръгне на бой с компромати, винаги губи. Те не са средство, което може да ти донесе победата. Трябва да кажеш: “аз ще направя това, това и това”. Какво да кажа за неговия екип? Ники Илиев по-точно да си сверява часовника. Има една поговорка, че с какъвто се събереш, такъв ставаш. Мястото на Ники Илиев не е тук”, обяви Стефанов пред Спортал.

Президентът на Славия сподели и част от своята биография. „И аз едно време исках да стана футболист, ходех и ритах, но не ставах. Тренирах, тренирах, казаха ми, че не ставам, поплаках и станах президент.

„И Левски тръгнаха с голяма кошница, събаряха трибуни правиха еди кво си и още стадионът им е кабрио.“, коментира в типичния си стил ситуацията около стадиона на сините.

„Имаше един Очко Бибочко, дето едно време беше управител на някакъв тръст-мръст, кви тръстове кви 5 лева, дал ли си някакви пари за този футбол?“, заяви Стефанов за тръст „Синя България“.

Президентът на Славия коментира и опитите на футболиста Даниел Златков да стане ММА боец. „Това е смешна работа. Аз имам още един футболист беше в Славия доста гримиран, направен. Не беше лош футболист, но неочаквано за мен се насочи в тия брадъри-мрадъри. Някак си започват да ги приемат как беше ей тия сега менджър ли, разни джендъри-мендъри. Футболистите трябва да си седят здраво на мястото. Другото малко е изгъзурчена работа.“

В края на интервюто Стефанов направи анализ и на ситуацията около Националния отбор по футбол. „Виждам, че това което прави Петър е правилно. Има надграждане. Имаше едно клише, особено като беше едно момче от Баховица(бел. ред. – бившият треньор на националите Ивайло Петев), то си беше турило там едни 10-15 човека и друг нямаше шанс да припари до Националния отбор и виждаме, че се сгромолясахме.“

Цялото интервю можете да видите тук.

image sources

  • Венци Стефанов(ляво) и Благой Георгиев: Instagram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.