Вадуц – поредно географско откритие и най-големият резил в историята на „сините“

Вадуц – отбор от Лихтенщайн, страна с население от 35 хил. души и без свое собствено първенство, успя да отстрани Левски още в първи предварителен кръг на Лига Европа. Отборът играе във Втора швейцарска лига и си поставя за цел… оставането в нея.

Общото население на държавата-джудже се равнява на едно наше малко градче. Самият град Вадуц пък има 5 хиляди жители. Държавата е с територия по-малка от 13 на 13 км (площта й е 160 кв. км.). За да може читателят да си го представи визуално – ако НДК е въображаема западна граница, 13 км източно от нея е разположено летище София и това е въображаемата източна граница на държавата! Държавата! Самият Вадуц пък има „гигантските размери“ 4 на 4 кв. км., тоест във въображаемата държава от летището до НДК се побират цели 10 града с територията на Вадуц. Ако един панелен блок в София има приблизително 500 жители, то населението на Вадуц се равнява на цели 10 блока! Един типичен софийски квартал от сорта на Люлин например е в пъти по-населен не просто от Вадуц, а от цял Лихтенщайн! Та дори един микрорайон от Люлин (примерно Люлин 5, Люлин 6 или друг) e в пъти по-населен!

След като уважаемият читател придоби визуална представа за Лихтенщайн и Вадуц, и се запозна с някои футболни особености на тази държава и отбор, то е добре да се запознае и с част от комичните моменти от мача-реванш.

По стара традиция Левски допусна две попадения след… два точни удара във вратата!! И в двата случая Божидар Митрев, а след това и дебютиралият Мартин Полачек се намесиха нескопосано и комично.

В 25-ата минута Вадуц поведе!

Досу се разходи от тъчлинията през няколко човека почти до дъгата пред наказателното поле, пусна към Кулибали, който със силен, но не толкова неспасяем удар свари Митрев неподготвен – 1:0 за скромния тим от Лихтенщайн! Същият този Кулибали вкара и в Лихтенщайн миналата седмица.

Аймен Белаид изглеждаше, че дава началото на обрата за Левски в началото на второто полувреме!

Тунизийският защитник се възползва от недоразумение в отбраната на Вадуц и от близка дистанция вкара за 2:1 за кеф на около 7000 на трибуните!

Кошмарът обаче се върна секунди по-късно! Мартин Полачек, който даде вероятно около 50 интервюта от момента, в който подписа с Левски, реши да върне съперника в отлична позиция!

Нескопосана намеса на словака при центрирана топка позволи на Тадич да вкара за 2:2!

Серджиу Буш пък изпусна дузпа и тогава напрежението ескалира.

Няколко маскирани ултраси преминаха от Сектор „В“ в „Б“ и започнаха да хвърлят седалки към пистата.

Група от около 20 души опита да нахлуе на терена, но полицията реагира светкавично и предотврати опитите за саморазправа.

Ядосаните фенове чакаха играчите пред двата изхода на стадиона и бяха обградили така, че да не може да се размине директна конфронтация.

Полицията, която бе многобройна (включително и конна), реагира бързо и изгони феновете от изхода откъм булевард „Владимир Вазов“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.