Балкански цирк! Гръцки ултраси нападнаха и обраха руски журналисти по време на мач от Шампионска лига

Фенове на гръцкия гранд ПАОК нападнаха и обраха руски журналисти по време на мача ПАОК – Спартак(Москва) на стадиона в Солун, съобщиха множество руски медии.

Пратеникът на „Чемпионат.ру“ Дмитрий Егоров алармира в социалните мрежи за случващото се още по време на двубоя, а днес разказа и подробности.

„Добре, че се мина без пистолети – пише журналистът, иронизирайки случката с президента на ПАОК Иван Савидис, който преди два месеца нахлу на терена въоръжен. – Цялата журналистическа ложа бе отцепена от полиция, която дойде твърде късно.

Това не беше мач, а едно опасно за живота ни приключение.

Още от входа на стадиона се започна. Ултраси на ПАОК дърпаха акредитациите ни, питаха ни – „Защо сте дошли тук!?“.

Хващаха ни за ушите, удряха ни, а полицаите гледаха от два метра. Те поискаха от нас да седим тихо и да мълчим иначе не отговарят за нас. Това са гърците.

Видяха у колега калъфче за телефон с емблемата на „Спартак“, стана още по-страшно. Местен журналист подхвърли вече вътре, в ложите – „провървя ви“.

Терорът срещу руските журналисти продължил и в началото на мача, някои се оплакаха, че са им откраднати вещи и акредитациите.

Фенове нахлували в ложите, без да бъдат спирани от охраната, викали в лицата на руснаците, имало е и удари. Егоров е един от тези, които „отнесохме по някой юмрук“, както сам пише в туитър.

УЕФА със сигурност ще разгледа инцидента, още повече, че ПАОК редовно влиза в новините по подобни поводи.

Огромен транспарант „Македония е една и тя е тук“ вися цял мач на трибуната срещу камерите, а политическите лозунги са наказуеми по правилника на европейската футболна централа.

След случая със Савидис, УЕФА и ФИФА отказаха да се намесят и оставиха нещата на гръцката федерация. Сега обаче инцидентите са на мач от турнир под егидата на УЕФА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.