10 култови изказвания на рожденника Валери Божинов

Днес популярният български футболист Валери Божинов навършва 32 години. По този повод подбрахме някои от най-интересните му реплики, бисери и коментари по различни теми.

Футболистът е известен с гръмките си изказвания пред медии, освен това той е и истинска интернет музикална сензация, благодарение и на поредица от музикални клипчета, заснети в личния му автомобил. От тях разбрахме, че престоят му в Сърбия го е направил заклет фен на съвременната сръбска музика в лицето на Цеца Величкович и Неда Украден.

Много хора се опитаха да разкодират смисъла зад тези видеа, медии даже потърсиха лицата, за които футболистът говори в тях. Доколко е научил сръбски, трудно е да се каже, но важното е, че усмивката просто не слиза от лицето му.

Надяваме се на рождения си ден Божинов да е все така лъчезарен, пожелаваме му много успехи в кариерата и живота и да не спира да ражда култови реплики, пред които всички други да оставаме безмълвни… Честит празник!

1. „Човек само когато знае к’во му е, само аз си знам к’во ми е“ – коментар пред медии относно това колко му е тежко, че не е в националния отбор по футбол.

2. „Аз не харесвам да идвам отзад, защото отзад е отзад. Имам нужда да мисля в отпред“ (В оригинал на английски: „I don’t like to сome behind because behind is behind, I need to think in the front“) – по време на пресконференция на английски език.

3. „Звънях на един човек, който има един сайт. Няма да говоря. И му викам…. Има сигурно 10 новини, има пет новини за мене. И му звъня, викам, човек, добре, викам, какво трябва да направя, викам, за да спреш, викам, независимо дали е, викам, то е само негативно, викам. Айде, аз, не ме интересува, викам, ти само негативни неща пишеш. Викам, нещо трябва да направя ли? Викам, кажи!“ – за интереса към него отстрана на жълтите медии в интервю по NOVA.

4. „Да треперят Тони Найка, Иконата, Асенчо Таксито, Влади Гаджев, всички да треперят. ТРЕПНИИИИ! Тони Найкаааа, Трепнииии, ТРЕПЕРИИИИ…“ – в култово видео от личния му автомобил с музикален фон в изпълнение на Цеца Величкович.

5. „Имаме трима топ футболисти, нали така? Христо Стоичков, легенда и икона, абсолютен №1, след това е Митко Бербатов, и после съм аз. Това сме в България – Стоичков, Бербо и Божинов.“ – в интервю за „Топспорт“.

6. „Честно да си призная, съжалявам, че не съм се родил в Сърбия. Толкова съм отвратен от българите. Ние идваме в Сърбия и хората ни носят на ръце. Не ни дават да плащаме сметките в ресторантите и кафетата. А у нас! Болно и жално ми е, че са такива българите.“ – В интервю за „7 дни спорт“.

7. На въпрос защо е развял знамето на съседна Сърбия след мач на Партизан: „България си обичам аз. Дори, мисля, че само един футболист може би има татуирано българското знаме…“ – гордо показва трибагреника на рамото си.

8. „Малко коте, секс има ли, казвай?“- Част от лична SMS кореспонденция с млада дама.

9. „Повече се мисли, повече се размишлява. Накратко – по-зрял съм вече. За 15 г. в Италия научих много, израснах като мъж, а и манталитетът ми е малко италиански. Така съзрях и станах голям.“ – За зрелостта и опита, натрупан с годините пред „Тутомеркато“.

10. „За мен т`ва е жената на моите мечти. Преди два дена й казах: „Ако не си ми дъщеря, бих се оженил за тебе, бих те чакал“ и тя ми отговори: „Aма аз съм дете“. „Да, знам, че си дете, ти си моя дъщеря.“ – за обичта към детето си в интервю по NOVA.

11. Бонус Изказване. Преди броени дни талантливият футболист даде интервю пред Gazzetta dello Sport. В него той подобаващо оцени своя собствен талант. „С моя талант би трябвало да играя в Реал. В настоящия Милан бих играл без проблеми и не защото Силва и Калинич имат проблеми напоследък. Ще играя, защото съм на тяхното ниво.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.