Христо Крушарски избухна – Вадя брадвата и ги почвам от колената

Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски напомни за себе си. След крушението на „смърфовете“ с 2:4 насред Лаута срещу Славия той зареди поредната си безсмислена лекция. В нея той пак говори много, но не казва нищо съществено. Не може обаче да не се отбележи, че Крушарски има дар слово и език, който гали ушите на феновете. Прочетете и се насладете на избрана част от интервюто на собственика на „смърфовете“.

„Загубата не е толкова страшна. Вече четвърта година гледам как започваме първенството по този начин. Миналата година ги кáчих на наказателен лагер и нещата се попромениха. Мога да кажа само, че си личи, че Славия са играли четири мача повече“, започна Крушарски.

Все още не сме се наладили, зъбните колелета не са смазани и аз мисля, че нищо не е загубено. Говорихме си откровено горе. Ще има малко промени. Нещата са в правилна посока. Някои ще си тръгнат, някои ще останат, говоря за футболисти. Не е това, което сме преценили. Малко явно сме сбъркали“, продължи босът на Локомотив.

„Кое ме притеснява? Ами мача с ЦСКА ако го погледна и този мач разликата е между Лом и Лондон, първото полувреме.

„Ние си казахме каквото си казахме. То си е за нашата кухня. Важното е, че вие ще видите, че Локомотив ще стане това, което трябва да стане и си получи своето място там където трябва да бъде. Аз си харча парите не залудо, ще продължавам да ги харча, за да направя това, което искам да направя“, каза босът на Локомотив.

„Към Акрапович няма какво да кажа, той направи дисциплина. Той направи в отбора има ред. Това не е само мое мнение, получих поздравление и от други хора, които разбират от тая работа и ме посъветваха да продължим в същия стил. Така че, с тая прекалена смяна на треньори не стигнахме до никъде. Този път ще си караме по план“, обясни Крушарски.

„Тези момчета, които остават да играят ще играят мъжка игра и това ще го видите. Е, проблемите които имаха единия наказан, другия наказан, третия наказан, това не го бехме планирали, но дори и новия, който дойде и той наказания от Хърватия, сега другия мач почва да играе. Казах го и преди, сега пак ще го повторя. Аз съм производственик и когато имам да изпълнявам поръчка, никой няма право да ходи в отпуска, дори и аз. Дори и аз! Всеки ще си понесе заслуженото и ако не играе по правилата на играта, които аз налагам – лови гората! Тука всеки се прави на мениджър, всеки се прави на някакъв, вместо да си върши работата, за която е дошъл. Първо – за да я има административната работа, трябва да има правилник за работа. Трябва да има план за работа. Това вече трета година ми писнаха и за това сега съм извадил една брадва и ги почвам по коленете. Не по глезените, а от коленете нагоре ги почвам. И ако не стане – казах им, портала има две страни, предпочитам да са от външната, ако не си свършат работата“, продължи той.

„Моята прогноза аз съм я казал – първата шестица! Първата шестица и няма да отстъпя от това! Този път това е нареждане, заповед! Досега бяха приказки, желания. Сега е заповед!“, тропна Крушарски по масата, поставяйки почти невъзможна задача пред отбора си.

„Щото на мене това ми е третата година. Аз трябва да почна да вядя играчи, да взема някой лев. Няма само да набутвам. Така само набутване не става. Истината е в нашите юноши. За това взехме чужденци, защото няма българи. Школата, която сега почва да работи тепърва ще почва да вади кадри“, продължи бизнесменът.

„Феновете са дошли да гледат театър, а не да гледат балет или някакви такива изпълнения. Нормално е да си тръгват от стадиона. Да не мислите, че на мен ми е приятно да давам пари на лентяи. В България, за да тръгне футбола, всички трябва да са общи работници, а не да си мислят, че са нещо. Не знам дали знаете какво значи общ работник. Едно време имаше тере в Кремиковци, които работиха най-тежката работа. Само така може да се оправиме! Заплата повече от 1500 – 2000 лева на футболист не трябва да има. Не трябва да има! За да има резултат! А ние сме ги разглезели и са голямата работа. Това ще го вкарам в Локомотив. Всеки ще получава, това което е заслужил“, добави Крушарски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.