Сагата продължава! Любослав Пенев с нова порция обвинения към Боби Михайлов и БФС

Любослав Пенев за пореден път изля обилно количество помия върху президента на БФС Борислав Михайлов. Легендарният футболист бе гост в „Шоуто на Слави“ и използва момента, за да попилее сегашното ръководство на Централата.

В типичния си стил бившият играч на ЦСКА, Атлетико М и Валенсия не се посвени да използва силни и доста обидни квалификации за ръководството на БФС. „Аз постоянно обикалям по света и имам чудесни наблюдения – навсякъде футболът се развива, само у нас – не. Разберете, че сме дъно на дъното и това е, защото сегашните ръководители на БФС са тоталнни безхаберници. Това са хора, които агитират да се гласува за сегашното статукво по скандален начин. Те опъват на срещите си в провинцията кьорсофри, лее се алкохол на корем и така опитват да си гарантират, че делегатите ще ги подкрепят. Боби Михайлов и компания се криха 12 години, а в последно време се появиха от дупките си и почнаха да употребяват имената на Бойко Борисов и Цветан Цветанов. По този начин те сплашват всички, че предстоят масови уволнения, ако не се пусне „правилната“ бюлетина на предстоящите на 16-и февруари избори“, избухна Пенев.

Набиращият скорост кандидат за шеф на БФС продължи с обвиненията, разкривайки потресаващи схеми: „Футболът ни е ръждасал. Капарирането на гласове чрез рушвети и безплатни хотелчета е нещо нормално за настоящите гробари на родния футбол. Хвалят се, че са построили супер база в „Бояна“… Сега ме чуйте – с тези пари, които те пръснаха по базата – аз щях да вдигна 3 такива. Аз не съм Дейвид Копърфийлд и не обещавам с магическа пръчица да оправя всичко, но с моя екип ще работим ежесекундно и ще поставим добри основи за развитие на футбола. Като се почне от ДЮШ, мине се през проекти по места в общините и стигнем до адекватни действия в елитния футбол“ , зарече се Ел Голеадор.

После Пенев не пропусна да се захапе и с министъра на младежта и спорта – Красен Кралев, който е виден поддръжник на Борислав Михайлов. „Този господеин Кралев не е никакъв министър. Наричам го само господин, а не министър, защото министърът би трябвало да е такъв на всички и да не взима страна. Но той прави точно това, така че за мен той е министър на БФС, а не на нещо друго. Пристрастен човек е“.

Участието на Пенев в „Шоуто на Слави“ сякаш мина на един дъх. Думите на Любо бяха общи и разпиляни. Според мнозина Боби Михайлов се е самозабравил, а конците му се дърпат от няколко бизнесмена, но към момента шансовете на Любо за успех на Конгреса са илюзорни. На 16-и в хотел „Маринела“ (собственост на пловдивския богаташ Ветко Арабаджиев) ще има трима кандидати за сладкия пост президент на БФС. Това са Борислав Михайлов, Любо Пенев и Ивайло Дражев. Те ще се борят за наистина важен пост, защото Централата разполага с над 20 милиона бюджет, а властта е огромна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.