Витоша Бистрица с култово обръщение към Венци Стефанов – Стана лесно да си Gender и трудно да си мъж

„Витоша“ (Бистрица) публикува интересно обръщение в официалната фейсбук страница на клуба. Реакцията на „Бистришките тигри“ е провокирана от скандалите след мача със „Славия“ (0:0) от Първа лига в петък, в които босът на „белите“ взе дейно участие. Тогава той се оплака пред медиите, че бил заплашван от хора, свързани с „Витоша“, като те дори използвали името на премиера Бойко Борисов в словесните си атаки към него и „Славия“.

Часове по-късно един от хората в Изпълкома на БФС се извини на Борисов. Той бил подведен от хора от щаба си – името на министър-председателя, който понякога играе футбол с ветераните на „тигрите“, не било споменавано.

Все пак Стефанов призова „компетентните органи да вземат отношение“ по скандала. За заплахите той спомена Славчо Галев, почетен президент на „Витоша“.

Тези дни в родния футбол валят декларации и жалби, кой от коя по-смешна. Вижте позицията на бистричани – без съкращения и без редакторска намеса.

„Стана модерно да караш хибрид. Даже гордо думата „хибрид“ е изписана на всеки автомобил със смесено енергийно подаване. Караме хибридни коли, ядем „хибридна“ храна, носим хибридни устройства в джобовете си с „хибридни“ планове за онлайн телевизия, интернет, GPS, VPN, GPRS, WiFi, 3G, 4G и т.н. И половете вече са „хибридни“, че и цели 31 на брой: Butch, Trans, Pangender, Gender Gifted, Bi-gendered, Genderqueer, Gender Fluid, Gender Bender…

Стана трудно да бъдеш просто мъж. Мъж, който не се оправдава, че екипът му го е подвел, когато е сгрешил. Мъж, който не е смел само пред обектива на камерите. Мъж, който не търси оправдание за собствената си безпомощност с упреци към съперника. Мъж, който не сипе закани само с охрана зад гърба си.

Стана лесно да си Gender и трудно да си мъж. Мъжът не ще да е известен, симпатичен и чаровен – той е просто мъж, особено когато наближава 70-те. Силен, когато е един, почтен в битките, доблестен в двубоя, достоен след поражение, стоящ зад думите си и на сутринта.

Колко трудно стана да си мъж!
Колко трудно стана да си мъж!
КОЛКО ТРУДНО СТАНА ДА СИ МЪЖ!“

Стана модерно да караш хибрид. Даже гордо думата „хибрид“ е изписана на всеки автомобил със смесено енергийно подаване….

Публикувахте от ФК Витоша Бистрица/FC Vitosha Bistritsa в 31 март 2018 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.